Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή...

Δημήτρης Γληνός

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Εισαγωγή στον Ηρόδοτο

Μια πρώτη προσπάθεια να δημιουργήσω εννοιολογικούς χάρτες. Δυσκολεύτηκα λίγο μέχρι να καταλάβω πώς γίνονται. Ευχαριστώ την Άννα για την πολύτιμη βοήθειά της. Υπάρχουν ατέλειες αλλά σιγά σιγά θα την εμπεδώσω τη θεωρία. Τουλάχιστον μπορώ να εκτυπώσω τους χάρτες και να τους δώσω στα παιδιά αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους δούμε  στον υπολογιστή.






5 σχόλια :

Περισπωμένη είπε...

Ενδιαφέρουσα δουλειά, Σοφία!Έκανες την αρχή πάντως!Εμείς να δούμε πότε...

dreamteamk9 είπε...

Σοφία, μου άρεσε που έβαλες φωτογραφίες τόπων στον πρώτο χάρτη.
Στο δεύτερο, θα μπορούσες να συνδέσεις τα "Ο Ηρόδοτος πιστεύει ότι" και "Ο Ηρόδοτος οργανώνει" με το χάρτη των Περσικών πολέμων, που έχεις πιο πάνω, ή με κάτι ανάλογο της Περσίας.
Καλή προσπάθεια!
Οι εισαγωγές έτσι πρέπει να δίνονται στα παιδιά: πιο εύληπτες είναι.

sofia είπε...

Ευχαριστώ για τις συμβουλές Σταματία. Η αλήθεια είναι ότι με δυσκόλεψε πολύ και μου πήρε πολύ χρόνο , αλλά το επόμενο νομίζω θα είναι πιο εύκολο να γίνει γιατί κατάλαβα τον τρόπο.

menexesthomas είπε...

Σοφία, μου άρεσαν πολύ οι χάρτες. Φανερώνουν την αγάπη σου για το αντικείμενο της διδασκαλίας σου.
Κατά σύμπτωση διαβάζω αυτές τις μέρες το βιβλίο του Lionel Casson "Ταξίδι στον αρχαίο κόσμο", στο οποίο ο συγγραφέας αφιερώνει αρκετές σελίδες στον Ηρόδοτο, επικεντρώνοντας βέβαια στα ταξίδια που έκανε. Αν δεν το έχεις υπόψη σου, πιστεύω πως θα σε ενδιαφέρει.
Θωμάς

sofia είπε...

Ευχαριστώ Θωμά για τα καλά σου λόγια. Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το έχω υπόψη αλλά θα ψάξω να το βρω. Έχω διαβάσει όμως το" Ταξίδια με τον Ηρόδοτο" του Ρίτσαρντ Καπισίνκι, βιβλίο εξαιρετικά ενδιαφέρον.