Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή...

Δημήτρης Γληνός

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Φόλες ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κυριακή 22 προς Δευτέρα 23 του Γενάρη του 2017 στο χωριό Δραμεσιοί του Δήμου Δωδώνης τα μόνιμα πρωτοπαλλήκαρα του χωριού έδρασαν με τα πιο βάρβαρα και δολοφονικά ένστικτα που τους διακατέχουν, νομίζοντας ότι έτσι θα βάλουν τάξη στην ανομία του χωριού. Χωρίς λόγο και με άγριο τρόπο εξόντωσαν όλα τα κατοικίδια ζώα, σκύλους και γάτες, πιστεύοντας έτσι ότι εκπλήρωσαν τις επιθυμίες τους και δείχνοντας στους υπόλοιπους χωριανούς ότι «Εμείς είμαστε εδώ, εμείς αφεντεύουμε το χωριό και τα βάζουμε όλα σε τάξη. Εσείς καθήστε στον καναπέ και αναλαμβάνουμε εμείς να καθαρίζουμε για τα πάντα, περιβάλλον , αδέσποτα ζώα κ.λ.π, κ.λ.π» Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι άνανδροι, είναι οι καλοί χριστιανοί, που κάθε Κυριακή εκκλησιάζονται, που λένε όλοι μαζί το Πάτερ ημών, και φεύγοντας από την εκκλησία αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους απέναντι στη μικρή κοινωνία του χωριού και σε ό,τι πιστεύουν ότι τους ενοχλεί.« Οι άντρες αυτοί  με τα παντελόνια» νομίζουν ότι με αυτές τις πράξεις που κάνουν δείχνουν τον ανδρισμό τους. Είναι βάρβαροι, είναι ξεφτιλισμένοι , είναι βρώμικοι στην ψυχή και στο σώμα, είναι ρουφιάνοι, είναι φασιστοειδή και δολοφόνοι απροστάτευτων ψυχών. Και με όλα αυτά τα « προτερήματα»  που έχουν γι’ αυτό και κτυπούν πισώπλατα προς κάθε κατεύθυνση. 
Εμείς οι υπόλοιποι που ζούμε στην περιοχή, ο καθένας με τον τρόπο του πρέπει να τους καταδικάζουμε και να τους φτύνουμε κάθε μέρα. Εγώ ζω στη Δωδωνούπολη . Με τις  φόλες που έβαλαν  δηλητηρίασαν και το δικό μου το σκυλί που δεν ήταν αδέσποτο . Με τη πίκρα όλης της οικογένειας σας καταδικάζουμε και σας ονομάζουμε αλήτες και δολοφόνους και από το ίδιο δηλητήριο που βάλατε στα ζώα τα δικά μας σίγουρα κρατήσατε και για τον εαυτό σας. Να έχετε την ίδια τύχη με τα ζώα που χάθηκαν αν εσείς οι ίδιοι δεν συγκαταλέγεστε στα ζώα.
Με αυτά που γράφω σας προκαλώ να βγείτε ανοικτά , να φανερωθείτε και να ομολογήσετε τη μαζική δολοφονία των κατοικιδίων της περιοχής μας.
Κλείνοντας σας λέω ότι κάποτε στην περιοχή μας και στο χωριό σας «εκεί που τα παλληκάρια κρεμούσαν τ’ άρματα σήμερα κρεμάνε οι γύφτοι τ’ άργανα.»
Την καταγγελία την γνωστοποιώ στους κατοίκους  στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στον Εισαγγελέα , στα τοπικά ΜΜΕ, στον τοπικό Πάρεδρο Δραμεσιών και στις φιλοζωικές οργανώσεις του νομού για να γίνει ευρύτερα γνωστή η μαζική δολοφονία των ζώων, να παρθούν μέτρα , να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. 

Βώττης Βασίλης , κάτοικος Δωδωνούπολης, οικοδόμος
κιν. 6944318231

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ!
"Άνθρωποι" που μισούν τα ζώα και εκτονώνονται σ' αυτά δεν μπορούν να αγαπήσουν ούτε τους ανθρώπους.

Όσα δε μάθαμε ποτέ για τα σκυλιά

Έχουν δική τους μοίρα τα σκυλιά
δικό τους πρόσωπο Θεού λατρεύουν
δικό τους αγναντεύουν ουρανό
δίνουν δικό τους ορισμό για τους ανθρώπους

Κρατούν τη μνήμη του
κατακλυσμού
το ρίγος για μιαν άγνωστη πατρίδα
ψάχνουν το δάσος κάτω από την πόλη
θέλουν να ξεψυχήσουν σ’ άλλους τόπους

Κάποτε μες στον ύπνο των σκυλιών
θρηνούν οι λύκοι
σαλεύει ο φόβος τα βαριά κλαδιά του
φίδι σφυρίζει η πείνα την οργή της

Ακούν στα βάθη την παλιά οιμωγή
της ερημιάς τον προσκλητήριο θρήνο
δαγκώνουν την αόρατη αλυσίδα
κόκκινο φως τα μάτια τους τυφλώνει
θυμούνται φλόγες και
ξεριζωμό
ξυπνά το αγρίμι μέσα τους
και κλαίει


Oρέστης Αλεξάκης, Ο ληξίαρχος, 1989, Ανθολογία Ανέστη Ευαγγέλου, Η δεύτερη μεταπολεμική γενιά, Εκδόσεις Παρατηρητής, 1994