Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή...

Δημήτρης Γληνός

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Το φως που σβήνει

Η σημερινή μέρα στο σχολείο ήταν αφιερωμένη σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατά του ρατσισμού , της σχολικής βίας και υπέρ της ανεκτικότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.
Το ιστολόγιο προτείνει την ταινία του Βασίλη Ντούρου, Το φως που σβήνει. 
Ένα παιδί που προοδευτικά χάνει την όρασή του, βιώνει δύσκολες οικογενειακές και προσωπικές στιγμές, έρχεται αντιμέτωπο με τη σκληρή συμπεριφορά των συμμαθητών του και αρνείται να συμμετέχει στη σχολική ζωή . Αγαπάει όμως τη μουσική και έχει ιδαίτερες δεξιότητες. Η νεαρή δασκάλα γίνεται ο άνθρωπος που θα ενδιαφερθεί να αναδείξει τις μουσικές του ικανότητες. Συμπαραστάτες ο φαροφύλακας και μια συμμαθήτριά του.
Πολύ τρυφερή  ταινία , γυρισμένη με ευαισθησία. Όμορφη η φωτογραφία και τα εξωτερικά πλάνα.  Υπέροχος ο Αλέκος Αλεξανδράκης στο ρόλο του φαροφύλακα. Πολύ καλή η Βίκυ Βολιώτη στο ρόλο της δασκάλας. Ξεχωριστή η ερμηνεία του μικρού Βλαδίμηρου Γολοσίνσκι. Η μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου μαγική.

Συντελεστές Ταινίας

Σκηνοθέτης: Βασίλης Ντούρος
Σενάριο: Δέσποινα Τομαζάνη
Δ/ντής Φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Ηθοποιοί: Αλέκος Αλεξανδράκης, Βίκυ Βολιώτη, Vladimir Golosinsky, Ελισάβετ Ναζλίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μπάμπης Χατζηδάκης, Στέλλα Γιάννη


2 σχόλια :

elen είπε...

Εκπληκτικη ταινία από όλες τις αποψεις!!!

sofia είπε...

Καλώς όρισες Ελένη.
Σε ευχαριστώ.
Να' σαι καλά.