Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή...

Δημήτρης Γληνός

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας-Η ιστορία της πόλης μου

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να δείτε την προσπάθεια που κάναμε για να παρουσιάσουμε την ιστορία της Ηγουμενίτσας

http://www.slideboom.com/presentations/171314/igoumenitsa

Η ανάρτηση παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα,(δεν ακούγεται η μουσική, κάποια διαφάνεια παρουσιάζεται ανάποδα εδώ) Επίσης δεν έχει embed, δεν ξέρω γιατί . Ίσως φταίει το πολύ αργό δίκτυο που έχω στην περιοχή που μένω και "τρόμαξα" να ανεβάσω το power point. Πάντως προσπάθησα! Οι καλοί μου άγγελοι, οι δασκάλες μου, μήπως μπορούν να δώσουν μια μικρή βοήθεια; Οι υπόλοιποι δείξτε κατανόηση. Δεν είναι όλα εύκολα και σ' αυτή την ηλικία!

6 σχόλια :

Ε. Στάμου είπε...

Σοφία μου έχετε κάνει καταπληκτική δουλειά, το πληροφορήθηκα και από την κ. Φωτίου και περίμενα να δω τις αναρτήσεις σου στο blog. Αν μπορώ να βοηθήσω εγώ πολύ ευχαρίστως αλλά θα πρέπει να μου στείλεις το powerpoint για να το δω. Στείλε και το αρχείο ήχου με δεύτερο μέιλ για να μπορέσει να έρθει (αν είναι mp3 θα τα καταφέρει). Έχεις σε όλες τις διαφάνειες ήχο; Είναι πολύ μεγάλο το αρχείο. Για το embed δεν ξέρω γιατί δεν σου το εμφανίζει, ίσως να έκανες κάποιο λάθος κατά την εγγραφή.

(Υ.Γ) Έπαθα σοκ με τα νέα για τον Τραϊανό. Τί τραγικό και πόσο άδικο! Κρίμα.

Ε. Στάμου είπε...

Λοιπόν Σοφία.
1. Για το embed, θα πατήσεις το edit και θα τσεκάρεις το Allow embedding this presentation at other sites. Το πιο πιθανό είναι να μην είναι τσεκαρισμένο αυτό. Μετά θα πατήσεις save.

2. Για τον ήχο, για να δεχτεί πολυμέσα θα πρέπει να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις την εφαρμογή ispring. Μην ανησυχείς, είναι free. Θα σου εμφανιστεί μέσα στο power point μια γραμμή εργαλείων της εφαρμογής. Να πατήσεις το publish και θα δεις, η δημοσίευση γίνεται κατευθείαν από το power point στο λογαριασμό σου στο slideboom.
Δοκίμασε πρώτα αυτά και βλέπουμε. Γράψε μου, σε ποιες διαφάνειες έχεις ήχο;

annboukou είπε...

Σοφία, συμφωνώ με τη Λίτσα, όπως είδα στο slideboom, δεν πρέπει να έχεις επιτρέψει το embed, οπότε με το edit θα πας και θα το κάνεις και θα αποθηκεύσεις τις νέες ρυθμίσεις. Και η λύση για τον ήχο είναι το ispring, ευκαιρία να δοκιμάσεις κι αυτό.

Βλέπω ότι η παρουσίαση είναι πολύ μεγάλη και αυτό μάλλον θα δημιουργήσει αρκετή καθυστέρηση όταν θα φορτώνει το αρχείο, μόλις το προσθέσεις με embed. Μήπως θα ήταν καλύτερα να μπει σε δύο μέρη;

Για τη δουλειά σου μόνο καλά λόγια έχω, πολύ ωραίο υλικό, μπράβο σου.

sofia είπε...

Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τα καλά σας λόγια. Θα προσπαθήσω. Λίτσα όλες οι διαφάνειες έχουν ήχο. Δεν έχω το e-mail σου.

Ανώνυμος είπε...

Φίλη μου Σοφία, εξαιρετικό!
Αν και το παρακολούθησα χωρίς ήχο, το θεωρώ εξαιρετικό. Θα ήθελα να έχω πρόσβαση και στον ήχο (οι δασκάλες σου ελπίζω θα κάνουν το θαύμα τους) και αν δεν έχεις αντίρρηση, θα ήθελα να το παρουσιάσω. (Φαντάζομαι πως έχεις κράτησει "ημερολόγιο εργασίας", τους μαθητές που συμμετείχαν κλπ.)
Ο συμφοιτητής σου Σ.

sofia είπε...

Σωκράτη ευχαριστώ. Η γνώμη σου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Η μουσική της παρουσίασης είναι του Σπανουδάκη "Θάλασσα" και " Κύματα". Θα προσπαθήσω να κάνω νέα ανάρτηση , διότι σε λίγες μέρες θα έχω και γρήγορο δίκτυο. Βεβαίως και έχω κρατήσει ημερολόγιο. Εκτός της παρουσίασης υπάρχει και το ιστορικό. Επίσης στην αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς θα κυκλοφορήσει και ημερολόγιο. Το έχω έτοιμο. Πού θέλεις να το παρουσιάσεις; ;