Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή...

Δημήτρης Γληνός

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Περίπατος

Μέρες τώρα βρέχει. Ο ουρανός γεμάτος μαύρα και βαριά σύννεφα. Ομίχλη και υγρασία. Ο σχολικός περίπατος όμως είναι προγραμματισμένος και δεν μπορεί να ματαιωθεί. Ψάχνουμε μόνο μια μέρα με ηλιοφάνεια έστω και κατά διαστήματα. Οι περισσότερες προβλέψεις έδειχναν ότι η σημερινή μέρα θα ήταν η καλύτερη της εβδομάδας. Ο προορισμός μας ένα μικρό, παραθαλάσσιο και γραφικό ψαροχώρι , η Πλαταριά, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο μας. 
Φτάνοντας στο σχολείο η βροχή είχε σταματήσει. Μεγάλα σταχτιά σύννεφα εναλλάσσονταν με άλλα μικρότερα και λευκά. Οι πρωινές αχτίνες του ήλιου χλωμές και αδύναμες  προσπαθούσαν  να τα διαπεράσουν. Όλα υγρά και νοτισμένα. 
Σε όλη τη διαδρομή το τοπίο είναι κατάφυτο από ελιές που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Στέγες σπιτιών και καμινάδες που καπνίζουν ξεπροβάλλουν ανάμεσα τους. Ασημοπράσινη η  πλαγιά κατηφορίζει και ενώνεται απαλά με τη βαθυγάλαζη θάλασσα,  που αλλάζει συνεχώς  απόχρωση ακολουθώντας  το  παιχνίδισμα του φωτός με τα σύννεφα.
Ψαρόβαρκες και ιστιοφόρα αναποδογυρισμένες εικόνες σε αρυτίδωτα νερά. Αιθέριες μυρωδιές φασκόμηλου , ευκάλυπτου , ιώδιου και θαλασσινής αύρας.
Ήρεμο και γαλήνιο τοπίο. Πού και πού μαυρίζει ο ουρανός , ψιλές στάλες βροχής σχηματίζουν μικρούς κύκλους στη θάλασσα. Ελαφρύς κυματισμός και γλαροπούλια σε χαμηλές πτήσεις. 
Η πρωινή ησυχία του χωριού διαταράσσεται από τις φωνές των μικρών αγοριών και κοριτσιών που ξεχύνονται στην πλατεία και περπατούν δίπλα στη θάλασσα ανέμελα και ελεύθερα.



















3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Σοφία καλησπέρα! Φωτοέγραψες και πάλι! Νομίζω ότι είναι οι καλύτερες που έχω δεί στις αναρτήσεις σου.Σου εύχομαι να διαδίδεις την ομορφιά που έχεις μέσα στην ψυχή σου! Αθηνά,Δημήτρης.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Θαυμαστό ολοζώντανο το κείμενο και οι συνοδευτικές εικόνες. Να σαι καλά Σοφία.

sofia είπε...

Ευχαριστώ.

Να'στε καλά.