Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή...

Δημήτρης Γληνός

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

10 Δεκεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τι έχει απόμείνει "όρθιο" από τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο, αναπτυγμένο και μη; Τα πάντα σαρώνονται, ποδοπατούνται, χάνονται. Παντού άνθρωποι που πονούν, πεινούν, δυστυχούν, βασανίζονται κακοποιούνται, ταλαιπωρούνται, εξευτελίζονται, μεταναστεύουν, ζητιανεύουν, σκοτώνονται. Παιδιά και γυναίκες χωρίς ταυτότητα, χωρίς προσωπικότητα, στόχοι εύκολοι σε μια κοινωνία βίαιη, σκληρή, ανελέητη και ανάλγητη. Πρόσφυγες, μετανάστες, ανάπηροι, άρρωστοι, φτωχοί στο έλεος της μοίρας τους. Πώς έγινε έτσι αυτός ο κόσμος, πού πήγαν τόσοι αγώνες, τόσες θυσίες; Πώς ανεχόμαστε να ξεπουλιέται η ανθρώπινη ζωή για ένα κομμάτι ψωμί, να χάνεται καθημερινά η αξιοπρέπεια η δική μας, του διπλανού μας και όχι μόνο να μην αντιδρούμε αλλά να ψάχνουμε να βρούμε άλλοθι για να δικαιολογήσουμε την αδιαφορία και την απάθεια; Πώς μπορεί κάποιος να νιώθει καλά όταν υπάρχει τόση δυστυχία γύρω του; Ένας κόσμος σε παράκρουση, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να τον βελτιώσουμε αν δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε, αλλά όχι να τον παρακολουθούμε να καταστρέφεται συμπαρασύρωντας τους πάντες και τα πάντα.


4 σχόλια :

dreamteamk9 είπε...

Σοφία, έγινες εξπέρ στο βίντεο!

sofia είπε...

Είδες τι κάνουν οι καλές δασκάλες;

Βάσω Ραμπαούνη είπε...

Συμφωνώ με τη Σταματία, Σοφία. Πραγματικά πολύ καλό!

Κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να κατεβάσω το δικό μου γιατί προσπάθησα να γράψω τίτλο και υπότιτλο και αυτή η δυνατότητα ανήκει στην κατηγορία του premium.Είχες δίκιο!

Βάσω Ραμπαούνη είπε...

Καινούριο πρόβλημα! Θέλω να το ανεβάσω στο blog αλλά με το κωδικό που αντιγράφω μου δίνει μια πρώτη μορφή του βίντεο διάρκειας 22΄΄ και όχι την τελική μορφή διάρκειας 5΄. Βλέπω όμως στην οθόνη το τελικό βίντεο. Με έχει σκάσει. Έχεις καμιά ιδέα;