Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή...

Δημήτρης Γληνός

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

«Όπου χτυπά η καρδιά του σχολείου, η καρδιά του αγώνα…»

Ο χαιρετισμός του Γιώργου Μαργώνη, προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Άρτας, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Κώστα Πουρναρά (Μπόση), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Γενάρη 2016 στην Ανέζα Άρτας (δείτε αναλυτικό φωτο-ρεπορτάζ ΕΔΩ).
Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Άρτας, ο Σύλλογος Γυναικών Αμβρακικού και το ηλεκτρονικό περιοδικό ΑΤΕΧΝΩΣ.

Αγαπητοί προσκεκλημένοι, φίλες και φίλοι

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Άρτας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Αμβρακικού και το ηλεκτρονικό περιοδικό ΑΤΕΧΝΩΣ διοργανώνουν απόψε αυτή την εκδήλωση, αφιερωμένη στον Κώστα Πουρναρά· για μας τους εκπαιδευτικούς συνάδελφο, για άλλους φίλο, για άλλους συναγωνιστή, για άλλους συγγραφέα, για τους περισσότερους έναν άνθρωπο με τη σημασία και την ετυμολογία της λέξης.

Τον είδα τον Κώστα Πουρναρά. Σήμερα το πρωί στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στην Πλατεία Κιλκίς. Το μεσημέρι στο μπλόκο των αγροτών στη Γέφυρα. Τώρα είναι κάπου εκεί, στο τελευταίο θρανίο και κάτι δείχνει σε δυο μαθητές του. Κι αύριο θα ’ναι σε κάποιο απ’ τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ίσως και στον Αη Στράτη τ’ αγαπημένο του. Περιμένει τους πρόσφυγες να τους αγκαλιάσει, να τους καλωσορίσει στη χώρα μας.

Αυτός είναι κυρίες και κύριοι ο Κώστας Πουρναράς. Όπου χτυπά η καρδιά του σχολείου, η καρδιά του αγώνα, δίπλα στον εργάτη, τον αγρότη, τον πρόσφυγα, το μαθητή. Μια πολύπλευρη προσωπικότητα που δυστυχώς τώρα τη μαθαίνουμε.

Ας είναι η ζωή του παρακαταθήκη για εμάς και φάρος για το πώς πρέπει να ζεις αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.

Αναδημοσίευση από ΑΤΕΧΝΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :