Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή...

Δημήτρης Γληνός

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ημερολόγια 2011



 

 Το πρώτο ημερολόγιο είναι του Πολιτιστικού Συλλόγου Δωδωνούπολης. Η Δωδωνούπολη είναι ένας οικισμός 1,5 χιλιόμετρο απόσταση από τον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Ο οικισμός αυτός έγινε το 1969 όταν η περιοχή  των Δωδωνοχωρίων χαρακτηρίστηκε θεομηνιόπληκτη εξαιτίας των κατολισθήσεων της Ολύτσικας (όρος Τόμαρος). Τα τελευταία χρόνια η περιοχή αυτή έχει αρχίσει να αποκτά ζωή και σε αυτό βοηθάει και η Εγνατία οδός. Χρειάζονται όμως ακόμη να γίνουν πάρα πολλά. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Δωδωνούπολης  συμβάλλει σημαντικά με τις παρεμβάσεις του στην αλλαγή της όψης του οικισμού. Επιπλέον προσπαθεί να ευαισθητοποιεί τους κατοίκους σε διάφορα θέματα. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας κυκλοφόρησε αυτό το ημερολόγιο με θέμα την επιστροφή των αρχαιολογικών ευρημάτων της Δωδώνης από τα διάφορα μουσεία του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού στην γη τους.Σε κάθε σελίδα του ημερολογίου απεικονίζονται  δύο αντιπροσωπευτικά ευρήματα με πληροφορίες για αυτά αλλά και τα μουσεία που βρίσκονται.

Το δεύτερο ημερολόγιο είναι του σχολείου μου, 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, και αποτελεί την ολοκλήρωση του προγράμματος που είχε υλοποιηθεί πέρυσι με θέμα " Η Ιστορία της πόλης μου". Σε κάθε σελίδα του ημερολογίου υπάρχουν μικρά αποσπάσματα(λογοτεχνικά, περιηγητικά,ιστορικά)
σχετικά με την Ηγουμενίτσα. Επίσης το κάθε κείμενο είναι συνδυασμένο με μια φωτογραφία της πόλης σε πιο καλλιτεχνική απόδοση, δηλαδή οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία δεν είναι σε ρεαλιστική μορφή.

3 σχόλια :

annboukou είπε...

Σοφία, καλή χρονιά να έχουμε και ελπίζω ο καθένας μας να διαθέτει περισσότερο κουράγιο, κι από όσο πιστεύει, για να προσπαθεί για το καλύτερο.

Περισπωμένη είπε...

Καλή χρονιά με υγεία, χαμόγελο και δημιουργικότητα!

dreamteamk9 είπε...

Όμορφα ημερολόγια!!
Μπράβο για την εξαιρετική ιδέα σας.
Όμορφη και δημιουργική χρονιά, Σοφία!