Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή...

Δημήτρης Γληνός

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Μαριάννα

   O συνάδελφος των Καλλιτεχνικών Μπάμπης Κανδηλιώτης που μοιράζεται τις ώρες του στο δικό μας σχολείο και στο 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας , δημιούργησε μια ταινία μικρού  μήκους με τους μαθητές του τελευταίου σχολείου. Η ταινία έχει τον τίτλο "Μαριάννα" και συμμετέχει στο διαγωνισμό
" Ένας πλανήτης μια ευκαιρία" 2012 -2013.
    Εξαιρετική προσπάθεια και ελπιδοφόρα γιατί γίνεται από ένα  δημόσιο σχολείο παραμεθόριας επαρχιακής πόλης, της Ηγουμενίτσας και επιπλέον καθρεπτίζει με τον καλύτερο τρόπο τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών να δώσουν μια διαφορετική προοπτική και να εμπνεύσουν δημιουργικά τους μαθητές τους μέσα σε συνθήκες συνεχούς υποβάθμισης και κρίσης του εκπαιδευτικού συστήματος.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ from CHARALAMPOS KANDILIOTIS on Vimeo.


4 σχόλια :

Θωμάς είπε...

Εξαιρετικό!!
Σοφία, σε παρακαλώ, μεταβίβασε στον συνάδελφο τα συγχαρητήρια μου για το συγκινητικό και ελπιδοφόρο μήνυμα που μεταδίδει η ταινία που έφτιαξε σε συνεργασία με τους μαθητές του. Και βέβαια θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και οι μαθητές που παίζουν και έγραψαν το σενάριο.

sofia είπε...

Χαίρομαι που σου άρεσε Θωμά,
Αν και κάποιοι θεώρησαν απαισιόδοξο το μήνυμα , δηλαδή να μην έχεις εμπιστοσύνη σε κανέναν, εγώ είδα την αισιόδοξη πλευρά. Όταν κάτι τελειώνει πάντα κάτι καλύτερο αρχίζει. Ίσως και να κάνω λάθος, αλλά μου αρέσει αυτή η εκδοχή. Άλλωστε ταιριάζει και με το θέμα του διαγωνισμού , να υπάρχει πάντα μια ακόμη ευκαιρία.

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Σοφία μπορώ να το προβάλλω και από τη σελίδα μας;

sofia είπε...

Αν και δεν είναι δική μου δουλειά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Αρκεί να αναφέρεις τους δημιουργούς. Ξέρεις εσύ. Οι καλές δουλιές πρέπει να αναδεικνύονται. Άλλωστε έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και μπορεί να το πάρει ο καθένας.