Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή...

Δημήτρης Γληνός

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Νέα Ελληνικά στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο





Αναρτώ μια σημαντική ιστοσελίδα με πληροφορίες για τις Νεολληνικές σπουδές στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο εκτός Ελλάδος. Η ιστοσελίδα, δημιουργία της έδρας Ν. Ελληνικών Κ.Π. Καβάφη στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν, στο Ανν Αρμπορ των ΗΠΑ. Περιέχει επίσης μοναδικές πληροφορίες και πηγές (καθώς και ένα ηλεκτρονικό φόρουμ) για την ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη.
Για να τα δείτε όλα αυτά πηγαίνετε εδώ και μετά στο window to Greek culture. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι ιστοσελιδες για τον Καβάφη καθώς και άρθρα για την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Δυστυχώς τα πάντα είναι στα Αγγλικά, αλλά αρκετά απο τα άρθρα μπορούν να βρεθούν μόνο ηλεκτρονικά σ' αυτόν τον ιστόχωρο. Ελπίζω ότι οι σελίδες θα είναι χρήσιμες για συναδέλφους και μαθητές.

3 σχόλια :

sofia είπε...

Μπράβο βρε Τραϊανέ. πολύ μου άρεσε η ανάρτηση σου. Δεν πειράζει που είναι στα Αγγλικά, ευκαιρία να εξασκήσουμε τη γλώσσα. Ελπίζω να συνεχίσεις τις αναρτήσεις και με άλλους ενδιαφέροντες τομείς

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ και τον Τραϊανό!
Σωκράτης

Traianos Gagos είπε...

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά νέα από εδώ αυτήν την εποχή (εννοώ πανεπιστημιακά) γιατί κοντεύει να λήξει το εξάμηνο (τελευταία μέρα την ερχόμενη Τρίτη). Αν βρω κάτι καλό και σχετικό θα το αναρτήσω, αλλά είμαι σχετικά νέος blogger παρόλο που ασχολούμαι με ηλεκτρονικά από το 1986!
Αντεπιστρέφω τους χαιρετισμούς και στους δύο. Ο Σωκράτης πρέπει να είναι ο Κ. Μικρός κόσμος...
Τραιανός