Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή...

Δημήτρης Γληνός

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

 Η παρουσίαση αυτή έχει τον τίτλο " Ο άλλος Παπαδιαμάντης" και είναι μια προσπάθεια προσέγγισης των  άλλων  ιδιοτήτων  του Παπαδιαμάντη. Επίσης προσπαθεί να ξεφύγει από την γνωστή εικόνα του "κοσμοκαλόγερου ". Παπαδιαμάντης υπήρξε μια πολυδιάστατη προσωπικότητα .  Το υλικό είναι πάρα πολύ και η επιλογή δύσκολη. Η παρουσίαση των διαφανειών δεν γίνεται αυτόματα , αλλά με το κλικ του ποντικιού σε κάθε διαφάνεια εμφανίζονται οι εικόνες και τα κείμενα.


4 σχόλια :

Περισπωμένη είπε...

Πολύ μας άρεσε η παρουσίαση τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε μορφή!

dreamteamk9 είπε...

Εμπνευσμένη δουλειά, Σοφία!
Καταπιάστηκες με δύσκολο θέμα, γιατί το υλικό, όπως είπες, είναι άπειρο. Προσπαθώ να φτιάξω και εγώ μια παρουσίαση και με παιδεύει η επιλογή του υλικού.
Πολλά μπράβο!
Κάνω αμέσως update στο ποστ μου.

Μου άρεσαν πολύ: η οπτική, με την οποία προσέγγισες το πολυδιάστατο ταλέντο του, η δομή και τα effects κειμένου και κίνησης.
Μόνο στον ερωτικό Παπαδιαμάντη, μετά το πρώτο πλαίσιο κειμένου, το δεύτερο πλαίσιο ..πετάει αστραπιαία. Τα κάνει αυτά τα νάζια το slideboom με τα effects. Αν το πάω πολύ αργά, πάντως, προλαβαίνω μόνο να δω ποιος το έγραψε.

Και με εντυπωσίασε και το τελείωμα της δουλειάς σου: η κρίση του Ξενόπουλου και οι πλάγιες φωτό του Παπαδιαμάντη, που πλαισιώνουν την κεντρική.

sofia είπε...

Πράγματι στον ερωτικό Παπαδιαμάντη υπάρχει αυτό το πρόβλημα αν και δεν υπάρχει στην απλή παρουσίαση (εννοώ πριν το ανεβάσω), όπως υπάρχει και στην τελευταία διαφάνεια με τα λόγια του Ξενόπουλου και τις εικόνες. Αλλιώς τις έφτιαξα και αλλιώς παρουσιάζονται.
Το κείμενο που...'πετάει" είναι του Λιοντάκη από τη συλλογή διηγημάτων που κυκλοφόρησε πρόσφατα "Ο ερωτικός Παπαδιαμάντης".

Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου είπε...

Πολύ ωραία παρουσίαση Σοφία , Μπράβο!!! Καλή και δημιουργική χρονιά !!!