Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή...

Δημήτρης Γληνός

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Καλή(;) Σχολική Χρονιά

 Το ποίημα της Τασούλας Καραγεωργίου  
  " Ευδόκιμος υπηρεσία" βρήκα στο βιβλίο ,που επιμελήθηκε ο Κώστας Ακρίβος, " Να μαθαίνω γράμματα...Το σχολείο στη Νεοελληνική Λογοτεχνία".



Μου αρέσει ιδιαίτερα και σκέφτηκα να το οπτικοποιήσω με το BannerSnack . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους  εκπαιδευτικούς  που μάχονται στην τάξη  καθώς " γηράσκομεν διδάσκοντες αεί....και διδάσκοντες γηράσκομεν αεί..." και αφήνουν εκεί  ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού τους.

5 σχόλια :

dreamteamk9 είπε...

Το καλύτερο αφιέρωμα για καλή σχολική χρονιά! Πότε θα το χρησιμοποιήσω και εγώ το Bannershack. :))
Σοφία, να περάσουμε όμορφη χρονιά!

menexesthomas είπε...

Πολύ ωραίο ποίημα. Μου άρεσε το λογοπαίγνιο "γηράσκομεν αεί, διδάσκοντες τους πάντα νέους". Φαντάζομαι και το υπόλοιπο βιβλίο θα είναι αξιόλογο.
Σοφία, σου εύχομαι καλή (!) σχολική χρονιά.

sofia είπε...

Το βιβλίο είναι ένα ανθολόγιο , χωρισμένο κατά ώρες και μαθήματα και έχει αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα σχετικά με το σχολείο. Νομίζω ότι κάθε εκπαιδευτικός θα πρέπει να το έχει στη βιβλιοθήκη του , όπως και το λεύκωμα " Από το κοντύλι στον υπολογιστή " σχετικό με την ιστορία της εκπάιδευσης. Και τα δύο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Όσο για τη σχολική χρονιά θα δούμε τι θα μας φέρει γιατί τα παράγματα είναι πολύ δύσκολα.

annboukou είπε...

Πολύ ωραίο Σοφία! με γλυκόπικρη διάθεση για τη νέα χρονιά...

Vita είπε...

Καλή χρονιά και καλή δύναμη σε όλους μας. Φέτος μας χρειάζονται περισσότερο οι ευχές (αν πιάνουν) όχι μόνο γιατί γηράσκομεν...