Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή...

Δημήτρης Γληνός

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

ΑΤΕΧΝΩΣ, Τέχνη είναι οι αγώνες του λαού

Σε λιγότερο από 48 ώρες ξεκινάμε. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης θα μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο atexnos.gr. Ήδη από τις πρώτες μέρες παρουσίας μας στο facebook μας αγκαλιάσατε και μας στηρίξατε. Σας ευχαριστούμε. Υποσχόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για ενδιαφέρουσες αναρτήσεις. Από εσάς θέλουμε να είστε απαιτητικοί. Πρόθεσή μας είναι να παράγουμε και όχι να αναπαράγουμε.
Το ΑΤΕΧΝΩΣ είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό για τη ζωή, τις Τέχνες και τα Γράμματα.
Και για τους «αγράμματους» τεχνίτες, που θεωρούν εαυτούς άτεχνους, αλλά είναι οι καλλιτέχνες της καθημερινής ζωής που αξίζουν το χειροκρότημα.
Για την τέχνη της πολιτικής και της επανάστασης. Και τους αγώνες που είναι η τέχνη του λαού.
Για ό,τι κάνει τον άνθρωπο «απαλό κι ανθρώπινο». Αλλά και για όσα τεχνηέντως (και όχι έντεχνα) τον κρατούν «τραχύ κι απάνθρωπο», στην κατάσταση του πρωτόγονου, που θέλει μόνο τα απολύτως απαραίτητα για να επιβιώσει και όχι το περιττό, που (του) είναι αναγκαίο, για να ζήσει.
Χωρίς «κουλτούρα να φύγουμε», που απομακρύνει τον άπειρο πρωτάρη, αλλά με κείμενα από ερασιτέχνες γραφιάδες, που είναι τέτοιοι με την κυριολεκτική έννοια του όρου, ως εραστές της τέχνης· και γράφουν για ό,τι μας απασχολεί, μας συγκινεί, μας αποπλανά και μας ορίζει.
Είμαστε γραφιάδες που έχουν (το) στίγμα, αλλά δεν είναι αναιμικοί κι άχρωμοι. Και δεν τους λείπουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια...
Θα γράφουν τακτικά οι:
Gogito ergo sum
Ζάχαρης Πάνος
Ιωαννάτου Αννεκε
Κακαβάνης Ηρακλής
Καραγιάννης Θανάσης
Μαρία του 19ου
Mauroflight
Οικοδόμος
ofisofi
Redflecteur
Σπήλιος Λουκάς
Σφυροδρέπανος
2310net

Καθημερινά θα ανεβάζουμε δύο κείμενα συνεργατών μας που θα καλύπτουν διαφορετικούς τομείς και θα σχολιάζουμε όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον κόσμο.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, μοιραζόμενοι σκέψεις, προτάσεις, κριτικές κ.ά. στο info@atexnos.gr
Αναδημοσίευση από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :