Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή...

Δημήτρης Γληνός

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Αλίντα Δημητρίου, Τα κορίτσια της Βροχής (3)

Η ταινία "Τα κορίτσια της Βροχής" ειναι η τελευταία ταινία της τριλογίας.Με τα «Κορίτσια της Βροχής», η Αλίντα Δημητρίου παρουσιάζει ένα ολοζώντανο, μαρτυρικά αληθινό πορτρέτο των γυναικών που αντιστάθηκαν στη δικτατορία, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξευτελίστηκαν και ζουν για να αφηγηθούν την ιστορία τους. Αποτελείται από μαρτυρίες γυναικών, πολλών και ωραίων, διαφόρων ηλικιών, καταγωγών και τρόπων ζωής, που τις ενώνει το ένα πράγμα που δεν μπορεί να ξεχαστεί: ο κοινός αγώνας για κάτι που πίστεψαν, την απελευθέρωση της Ελλάδας από τη δικτατορία και η κοινή ανάμνηση της βίας και της περιφρόνησης που αντιμετώπισαν από την (ανδρική, άλλωστε), εξουσία.
" Γιατί δεν έχουμε πιάσει ακόμα κόκκινο! Περίμενε να χτυπήσει η κατάσταση κόκκινο και θα δεις την αντίδραση του κόσμου. Γιατί και για μένα, τώρα, είναι εύκολο να κάνω μια πολιτική ταινία, όταν έχω ένα πιάτο φαΐ να φάω, μια ασφάλεια. Αν δεν την είχα, δε θα έκανα ταινίες. Θα έκανα αντίσταση."( Η Αλίντα Δημητρίου στο FLIX)


2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Σοφία καλησπέρα. Πολύ σε ευχαριστώ για την παρουσίαση του έργου της Αλίντας Δημητρίου."Τα κορίτσια της βροχής"η Αλίντα Δημητρίου μας τα παρουσίασε στον Δήμο Καλυβίων,όπου και παρευρίσκοντο και κάποιες γυναίκες "της βροχής".Ήταν μία ανεπανάληπτη βραδιά. Ήταν η υγεία της σπασμένη, αλλά μας είπε ότι ετοίμαζε μία δουλειά για τον αγώνα των Ελληνίδων στον καιρό μας, της κρίσης και των μνημονίων.Τώρα με τις αναρτήσεις σου, θα δώ και τα άλλα έργα της σπουδαίας αυτής γυναίκας και δημιουργού. Καλό σου βράδυ!
Αθηνά.

sofia είπε...

Καλησπέρα Αθηνά.
Η τριλογία της Δημητρίου είναι συγκλονιστική. Να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να δεις και τα άλλα δύο

Χαιρετισμούς
Να'σαι καλά